Meni Pretraga

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je sveža, sušena ili mlevena od koje proizlaze pikantni, aromatični ukusi.

Sastojci

3 kašike ulja
1 kg pilećih bataka sa karabatcima
150 g luka
200 g zelene sveže paprike
2-3 Feferona Podravka
1-2 suva feferona
1 kašika crvene paprike
1 kašika Vegete
100 ml kisele pavlake
500 ml vode

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe60 min

  • 1 Na dobro zagrejanom ulju ispecite piletinu s obe strane do zlatne boje.
  • 2 Dodajte sitno naseckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još ispecite na laganoj vatri par minuta.
  • 3 Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suvi feferon, mlevenu papriku i 1 kašiku Vegete.
  • 4 Promešajte, zalijte vodom, poklopite i kuvajte dok piletina ne omekša i ne počne da se odvaja od kosti.

Posluživanje

Ugasite, umešajte kiselu pavljaku i topli paprikaš poslužite uz kuvane široke rezance.

Male tajne

Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite semenke i za to upotrebite rukavice.

Podeli s prijateljima