Meni Pretraga

Piletinu prekrivenu šarmantnim susamom s čili papričicom u podlozi savršeno će upotpuniti umak Worcester i malo senfa.

Sastojci

800 g pilećih krilca
1 Vegeta marinada s belim lukom
1 tečni jogurt
1 kašika senfa
1 kašičica Worcester umaka
1 čili papričica

Koristili smo

Vegeta tečna marinada sa belim lukom

Vegeta tečna marinada sa belim lukom

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe30 min

  • 1 Pileća krilca prelijte Vegeta marinadom i ostavite pola sata u frižideru da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji ukus).
  • 2 Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih susamom.
  • 3 Za umak u jogurt dodajte kašiku senfa, kašičicu Worcester umaka i sitno naseckanu čili papričicu te sve promešajte.

Savet

Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Podeli s prijateljima