Meni Pretraga

Pripremite ovo jelo kombinovano s pomno odmerenim sastojcima i ishod će vas oduševiti, a izgled na tanjiru očarati.

Sastojci

600 g pilećeg filea (4 kom.)
1 Vegete
50 g Oštrog brašna
50 ml ulja
50 ml belog vina
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
100 ml pavlake za kuvanje
Za nadev:
2 kašike Ajvara blagog Podravka
1 kašika prezli
50 g mladog luka
1 kašika naseckanog peršuna
1 jaje

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file očistite od masnoće, malim nožićem napravite otvor i pospite Vegetom.
  • 2 Za nadev, u ciniju dodajte ajvar, prezle, sitno naseckani mladi luk, peršun, jaje i zajedno izmešajte.
  • 3 Pripremljenim nadevom pomoću dresir vrećice punite piletinu, pa je zatvorite tako da otvor pričvrstite čačkalicama.
  • 4 Piletinu uvaljajte u brašno, ispecite na masnoći sa svih strana, dodajte vino, promešajte, zalijte s vodom, dodajte kokošji temeljac i dinstajte oko 10 minuta.
  • 5 Na kraju dodajte pavlaku i sve zajedno kratko prokuvajte.
  • 6 Za prilog, njoke skuvajte u većoj količini blago posoljene vode.

Posluživanje

Uz piletinu s nadevom od ajvara poslužite njoke.

Podeli s prijateljima