Meni Pretraga

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redosled pripreme je nešto drugačiji od klasičnog, začini takođe ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrani – listići kuvanog jajeta.

Sastojci

150 g pirinča dugog zrna
so
100 ml pavlake za kuvanje
1 list lovora
prstohvat sveže narendanog muskatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 kašičica Vegete
300 g oceđene tune iz konzerve
biber
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 kašika naseckanog peršuna

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Pirinač operite i stavite da se kuva u hladnoj posoljenoj vodi. Kuvan pirinač ocedite.
  • 2 Pavlaku zagrejte s lovorom i muskatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrejani maslac stavite naseckani luk, kratko ga prodinstajte i dodajte mu kuvani pirinač, Vegetu, tunu iseckanu na komadiće, sve zalijte pripremljenom pavlakom i kratko prokuvajte. Na kraju po potrebi posolite i pobiberite.

Savet

Konzerviranu tunu možete zameniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuvanim jajima narezanim na listiće i posuto peršunom.

Podeli s prijateljima