Posluživanje
Janjetinu narežite, prelijte toplim umakom, dodajte kuhano povrće i poslužite.
Pečena janjetina s limunovom koricom i popečenim bademima savršeno će se uklopiti na vašem blagdanskom stolu.
Ružmarin
Jednostavno 6 osobe180 min
Janjetini možete ublažiti miris mariniranjem. Meso sa začinima (limunova korica i sok, ružmarin, majčina dušica, češnjak u ljusci) ostavite marinirati od 2 do 24 sata u hladnjaku.
Janjetinu narežite, prelijte toplim umakom, dodajte kuhano povrće i poslužite.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Kalcij | mg | 78.26 | 8 | 8 |
Kalij | mg | 638.89 | 17 | 17 |
Pantotenska kiselina | mg | 1013.35 | 14476 | 14476 |
Vitamin D | μg | 34 | 17 | 17 |
Sol | g | 0.19 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 62.38 | - | - |
Vlakna | g | 2.68 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 7.84 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 4.67 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 23.13 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 9.64 | - | - |
Masti | g | 38.42 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?