Meni Pretraga

Kada meso poželi da bude sočno

Mariniranje je od sada vremenski mnogo kraće jer namirnice od bilo kog mesa ili ribe postaju sočnije i mekše za samo 30 minuta. Prepoznatljiva Vegetina kuhinja vrhunskih recepata, osmislila je 4 tečne marinade:MediteranskuUniverzalnuPikantnu iMarinadu sa belim lukom. One u svom sastavu imaju savršenu kombinaciju ulja, sirćeta, sušenog povrća i dodatnih začina, a pravim gurmanima omogućavaju pripremanje sočnih jela na roštilju, tiganju ili u rerni.  Jednostavno i brzo mariniranje mesa ili ribe bez dodatnih pojačivača ukusa i aroma, modernim domaćicama skratiće vreme provedeno u kuhinji i ostaviće im više vremena za druženje.  Za pripremanje 600 g mesa ili ribe potrebno je 1 pakovanje (90 ml) marinade.

Marinada sa belim lukom je kreirana po meri onih koji vole odmeren i aromatičan ukus belog luka, uživaju u roštiljanju i druženju. Marinada sa belim lukom odličnom kombinacijom sušenog belog luka, belog vina, vinskog sirćeta, senfa, sušenog povrća i začina, čini mariniranje jednostavnim i za 30 minuta meso je spremno za pečenje. Za jači ukus belog luka potrebno je ostaviti meso u marinadi malo duže. Uz ovu marinadu više nećete imati miris luka na prstima.

Univerzalna marinada je namenjena svima koji žele umeren i idealno zaokružen ukus jela od mesa i ribe. Može se upotrebiti kao začin za gulaš, paprikaš i kuvana jela sa povrćem. Zahvaljujući odličnoj kombinaciji ulja, sirćeta, sušenog povrća i začina, Univerzalna marinada garantuje neodoljiv ukus jelima sa roštilja i svakoj vrsti pečenja.

Mediteranska marinada će piletinu, svinjetinu, junetinu ili ribu u samo 30 minuta mariniranja začiniti autentičnom mediteranskom "notom", mirisima i ukusima mediteranskog začinskog bilja. Ovu marinadu jedinstvenom čini skladna kombinacija maslinovog i suncokretovog ulja, sirćeta, sušenog povrća i mediteranskih začina - origana, majorana, timijana, lovora i ružmarina.

Pikantna marinada je namenjena svima koji vole pikantan ukus te na vrlo jednostavan način omogućava da jela od mesa, ribe, gulaši, paprikaši, jela sa povrćem i druga jela poprime fini pikantan ukus i dozu ljutine. Ona sadrži savršen balans ulja i sirćeta, čilija, začinske paprike, crnog i belog luka, celera, kumina, origana, crnog bibera, korijandera, đumbira i drugih sastojaka. Dovoljno je svega 30 minuta mariniranja. Pohvale kuvaru neće izostati.

Podeli s prijateljima