Meni Pretraga

Pravila zaštite privatnosti

Pravila zaštite privatnosti

Zaštita ličnih podataka na web stranici Vegeta.podravka.rs

Lični podatak. Lični podatak je svaka informacija koja se odnosi na identifikovanu osobu, odnosno osobu koja se može direktno ili indirektno identifikovati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektronske pošte i sl.).

Svrha prikupljanja. Lične podatke prikupljamo u svrhu poboljšanja kvaliteta sadržaja, funkcionalnosti i usluga na Vegeta.podravka.rs kako bismo mogli da udovoljimo  vašim interesima i potrebama, kako bismo vas informisali o postojećim i novim sadržajima, funkcijama i uslugama Vegeta.podravka.rs koji bi vama mogli biti od interesa i kako bismo vas upoznali s našim proizvodima i uslugama, kao i s onima naših povezanih društava i partnera.

Podaci koje obrađujemo. Pristup web stranici Vegeta.podravka.rs je slobodan i ne traži se registracija. Ukoliko želite možete da se prijavite za primanje obaveštenja putem newslettera, učestvujete u nagradnim igrama i nagradnim takmičenjima itd.. Davanje ličnih podataka je dobrovoljno. Ne obrađujemo više ličnih podataka nego što je zaista potrebno za vaše učestvovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Prilikom vaše prijave možemo da obrađujemo sledeće lične podatke: ime i prezime, adresu elektronske pošte, adresu i grad. Uz to, imate mogućnost da unesete i dodatne lične podatke ukoliko to želite.

Imate pravo da se usprotivite primanju promotivnih e-poruka (newsletter, news alert...) tako što ćete našem Uredništvu na adresu vegeta@podravka.rs da dostavite obaveštenje sa vašim zahtevom ili da sami isključite tu funkciju ukoliko vam je ponuđena na promotivnoj e-poruci.

Lični  podaci koje obavezno obrađujemo prilikom prijave za primanje obaveštenja putem newslettera, za učestvovanje u nagradnim igrama i nagradnim takmičenjima ostalim korisnicima prilikom korišćenja Vegeta.podravka.rs neće biti vidljivi. Svojom prijavom na web stranicu Vegeta.podravka.rs dajete izričitu dozvolu da se vaši lični podaci koje ste uneli obrađuju u svrhu i na način predviđen našim Pravilima zaštite privatnosti na web stranici Vegeta.podravka.rs.

1. Prikupljanje i korišćenje vaših ličnih podataka 

Podravka poštuje vašu privatnost i vaše lične podatke obrađuje pošteno i zakonito.

Vaše dopuštenje. Vaše lične podatke obrađujemo samo na temelju vašeg dopuštenja - slobodno date i izričite izjave da lične podatke koje ste nam učinili dostupnim registracijom i korišćenjem web stranice obrađujemo u svrhu određenu ovim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše dopuštenje zatražićemo prilikom popunjavanja odgovarajućeg obrasca dostupnog na web stranicama Vegeta.podravka.rs.

Bez dopuštenja lični podaci smeju da se prikupljaju i dalje obrađuju u slučajevima koji su određeni zakonom.

Obrada ličnih podataka. Prikupljene lične podatke čuvamo u elektronskom obliku a u svrhu zaštite primenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mere zaštite ličnih podataka i procedure kako bismo sprečili da se ličnim podacima koji nisu dostupni ostalim korisnicima portala ne bi neovlašćeno pristupalo i da bismo osigurali da se koriste u skladu sa svrhom obrade.

Ankete i upitnici. Povremeno na našim stranicama sprovodimo ankete, istraživanja, upitnike i sl. Podatke koje prikupimo na taj način smatramo poverljivim i koristimo ih isključivo za potrebe Podravke. Isključivo sumarne rezultate takvih anketa i upitnika, odnosno istraživanja, možemo da koristimo u svrhe odnosa s javnošću ili da ih podelimo sa vama na samoj web stranici Vegeta.podravka.rs.

Marketinške nagradne igre i nagradna takmičenja. Na stranicama Vegeta.podravka.rs organizujemo različite nagradne igre i druga takmičenja. Lične podatke koje obrađujemo na taj način koristićemo samo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno takmičenja (npr. za stupanje u vezu sa vama u slučaju pobede, dostave nagrade i sl.). Učestvovanjem u nagradnim igrama/nagradnim takmičenjima smatramo da ste dali dopuštenje da dostavimo te lične podatke trećoj strani, našim partnerima/povezanim društvima i dr. koji su neophodni za realizaciju nagradne igre/nagradnog takmičenja. Vaši podaci čuvaju se u bazi ličnih podataka registrovanih korisnika ili do vašeg zahteva za njihovim brisanjem.

Poruke u elektronskom obliku. Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s vašim ličnim podacima po kojima vas je moguće identifikovati, bez obzira na to radi li se o elektronskoj pošti s pitanjem ili komentarom mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših zahteva. Možda ćemo vašu elektronsku poruku, odnosno obrazac, proslediti trećoj strani, drugim zaposlenima Podravke ili dobavljačima kako bismo odgovorili na vaše pitanje, odnosno udovoljili vašem zahtevu.

2. Brisanje i vaš pristup ličnim podacima 

Čuvanje ličnih podataka. Vaše lične podatke koje ste nam učinili dostupnim prilikom registracije čuvaćemo za vreme postojanja web stranice Vegeta.podravka.rs, odnosno za vreme trajanja vaše registracije. Nakon toga vaše lične podatke ćemo brisati osim ako nam ne dopustite dalje čuvanje vaših ličnih podatka.

Vaš pristup podacima. Ovlašćeni ste da u svako doba zatražite obaveštenje o tome koje vaše lične podatke čuvamo u našoj bazi ličnih podataka registrovanih korisnika, kao i da zatražite da sve ili neke lične podatke izmenimo ili izbrišemo. To ćete učiniti tako što ćete našem Uredništvu na adresu vegeta@podravka.rs da dostavite obaveštenje sa vašim zahtevom. Ukoliko postavite jedan od takvih zahteva, uložićemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i sprečimo neautorizovanu obradu ličnih podataka.

3. Podaci drugih osoba 

U zavisnosti od sadržaja i funkcije koju koristite, možemo od vas da zatražimo određene lične podatke o drugoj osobi kako bi se ta funkcija mogla ostvariti (npr. slanje elektronskih razglednica, pri čemu ćete navesti ime i elektronsku adresu osobe kojoj istu šaljete). Te lične podatke ne obrađujemo osim u onoj meri koja je potrebna da ostvarimo funkciju koju koristite. Takođe, te lične podatke nećemo davati na korišćenje trećim osobama, osim kada se to zahteva na osnovu zakona. Lične podatke koje nam na ovaj način dostavite brisaćemo čim se funkcija koju ste koristili ostvari (npr. nakon što pošaljete elektronsku razglednicu). 

4. Dostavljanje ličnih podataka drugim primaocima 

Vaše lične podatke ne dostavljamo drugim primaocima osim ako nas vi za to ne ovlastite. Međutim, kada je to potrebno zbog ostvarivanja neke od funkcija, sadržaja ili usluge web stranice Vegeta.podravka.rs (npr. nagradna igra), smatramo da vašim pristajanjem na predmetni sadržaj, dajete dopuštenje da vaše lične podatke dostavljamo našim partnerima/povezanim društvima koji su neophodni za ostvarivanje te funkcije (npr. realizacija nagradne igre/nagradnog takmičenja). Osiguraćemo da naši partneri/povezana društva vaše lične podatke obrađuju na način predviđen ovim Pravilima zaštite privatnosti na web stranici Vegeta.podravka.rs.

5. Pravila zaštite ličnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na stranicama Vegeta.podravka.rs pronaći ćete linkove za druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti ličnih podataka na tim portalima mogu da budu drugačija od pravila Vegeta.podravka.rs. Takođe, na web stranicama Vegeta.podravka.rs možete pronaći različite nagradne igre i promocije proizvoda ili usluga koje sprovode naši partneri, odnosno preduzetnici oglašivači. Takve treće strane mogu za svoje potrebe od vas tražiti određene lične podatke. U tom slučaju, kada svoje lične podatke šaljete neposredno tim trećim stranama ili na stranice drugih portala, ne primenjuju se Uslovi korišćenja web stranice Vegeta.podravka.rs niti odredbe ovih Pravila zaštite privatnosti.

Na našoj stranici možemo da vam ponudimo i osobine društvenih mreža koje omogućavaju deljenje ličnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti ličnih podataka koja se primenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

6. Ograničenje odgovornosti

Iako preduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mere zaštite ličnih podataka od slučajne ili namerne zloupotrebe, uništenja, gubitka, neovlašćene promene ili pristupa ne možemo garantovati da neki od ličnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti.

Do najveće mere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem ličnih podataka.

Budući da nemamo kontrolu nad ličnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili korišćenja drugih portala, odnosno direktno trećim osobama (npr. kod učestvovanja u sponzorisanim aktivnostima), do najveće mere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati vama ili trećim osobama zbog dostavljanja ličnih podataka na taj način.

7. Statistika servera  

Naš server globalne mreže koristi statistički program. Ti su programi standardno obeležje svih web servera i nisu karakteristični samo za web stranicu Vegeta.podravka.rs. Takvi statistički programi omogućavaju nam utvrđivanje onih podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike. Takav program je potrebno uvesti radi uspešnosti strukture naše web stranice i zbog merenja posećenosti Vegeta.podravka.rs. 

8. Sigurnost podataka 

Radi sigurnosti podataka na web stranici Vegeta.podravka.rs, a i kako bismo osigurali da sadržaji, funkcije i usluge Vegeta.podravka.rs budu pristupačni svim korisnicima, ovaj računarski sistem koristi programe koji prate posete na mreži i prepoznaje neovlašćene pokušaje slanja ili izmene podataka, kao i one koji bi mogli prouzrokovati štetu na neki drugi način. Neovlašćeni pokušaji slanja ili izmene podataka na web stranici Vegeta.podravka.rs strogo su zabranjeni.

Kolačići - Cookies

Zadržavamo pravo da koristimo cookije na web stranici Vegeta.podravka.rs.

Što su cookiji? Cookiji predstavljaju skup podataka koji služe kao vaš anonimni individualni identifikator, tako što ga pojedina stranica web stranice Vegeta.podravka.rs koju posećujete šalje vašem pretraživaču.

Svrha cookija. Kada pristupite pojedinoj stranici Vegeta.podravka.rs, šaljemo vam cookije koji se čuvaju na vašem računaru i služe za beleženje informacija o vašim prethodnim posetama (npr. koliko puta ste pristupili stranicama Vegeta.podravka.rs). To znači da ćemo prilikom svakog sledećeg pristupa na Vegeta.podravka.rs potražiti vaš cookie kako bismo pročitali u njemu zapisane podatke. Cookie ne sadrži vaše lične podatke, nego omogućava brže i uspešnije aktiviranje informacija, podataka i ideja koje ste već prethodno saopštili prilikom pristupa i korišćenja Vegeta.podravka.rs. Našim cookijima na vašem računaru ne može pristupiti neka web stranica koja nije deo web stranice Vegeta.podravka.rs.

Ovaj web sajt koristi Google analitiku u svrhu ponovnog targetiranja

Zabrana cookija. Ovlašćeni ste da zabranite primanje cookija s web stranice Vegeta.podravka.rs tako što ćete u meniju vašeg pretraživača izabrati opciju za pomoć (Help).

9. Zaštita ličnih podataka dece na web stranicama Vegeta.podravka.rs

U neposrednoj komunikaciji sa decom preko Interneta, uviđamo jedinstvene probleme koje predstavlja zaštita njihove privatnosti. Naše web stranice koje bi mogle da privuku decu, i eventualno prikupljaju lične podatke dece mlađe od 14 godina, izrađene su u nameri da u najvećoj mogućoj meri štite prava dece i njihovu privatnost. U skladu sa tom namerom i nastojanjem mi:

NE obrađujemo lične podatke pomoću kojih se može kontaktirati sa decom preko Interneta, osim u slučaju propagandnih igara na Internetu. Takvi podaci za kontaktiranje preko Interneta koriste se, bez dopuštenja roditelja, samo za neposredno odgovaranje na detetov zahtev i neće se koristiti ni za kakve druge namene; 

NE obrađujemo lične podatke za kontaktiranje izvan Interneta, osim radi dodele nagrada; 

NE dostavljamo trećim osobama nikakve lične podatke. Mi, svakako, na svojim web stranicama organizujemo i prezentujemo nagradne igre koje bi mogle da privuku decu. Podatke koje prikupimo u nagradnim igrama ne koristimo ni za koju drugu namenu osim zaključenja igre i ne delimo te podatke ni sa kim izvan Podravke (s izuzetkom već spomenutih dobavljača).

NE omogućavamo deci da, bez dozvole roditelja, javno objavljuju ili na drugi način distribuiraju lične podatke ili druge materijale koje nam šalju pomoću kojih ih se može kontaktirati, niti podstičemo decu da, radi učestvovanja u nagradnoj igri ili nekoj drugoj aktivnosti, otkriju više podataka nego što je potrebno za učestvovanje u dotičnoj aktivnosti. 

Moguće je da dopustimo detetu da nam pošalje elektronsku poruku ili da takvu poruku u obliku npr. elektronske čestitke pošalje prijatelju preko naših stranica. Odgovorićemo ili dostaviti e-mail poruku, u zavisnosti od slučaja, ali nećemo sačuvati imena, adrese, niti e-mail poruke u našoj operativnoj bazi podataka, niti ćemo otkriti te podatke trećim stranama. 

Podstičemo vas da kao roditelj ili staratelj preuzmete aktivnu ulogu i da u vezi sa tim uvek imate pravo da zatražite uvid u sve lične podatke o svom detetu koje smo obrađivali na nekoj od naših stranica, možete da zahtevate brisanje podataka (ukoliko se ti podaci još uvek nalaze u našoj arhivi ličnih podataka), i/ili da nam zabranite buduću obradu ličnih podataka o vašem detetu. Ako ste roditelj i želite da ostvarite to pravo obratite nam se na e-mail adresu: vegeta@podravka.rs.

Kontrola

Možete u svako doba zatražiti pregled svih ličnih podataka koje smo od vas dobili. Možemo na vaš zahtev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se dotični podaci još uvek nalaze u našim bazama ličnih podataka), ili ubuduće prestati da koristimo te podatke. Ako želite da ostvarite to pravo, jednostavno nam se javite na vegeta@podravka.rs.

Linkovi 

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmeravanja s naših web stranica upute vas i/ili vaše dete na web stranice čiji je sadržaj kvalitetan u smislu da ne podstiče negativnosti. Međutim, stranice i adrese na webu se brzo menjaju, i ne možemo uvek da garantujemo za sadržaj svake adrese na koju vas usmerimo. 

Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi s Pravilima zaštite privatnosti na web stranici Vegeta.podravka.rs ili u vezi s vašim iskustvima s ovom web adresom, molimo vas da nam se javite na: vegeta@podravka.rs.

Promene i prestanak Pravila zaštite privatnosti na web stranici Vegeta.podravka.rs 

Podravka d.d. zadržava pravo izmene ili prekida svih ili bilo kojeg dela ove web stranice iPravila zaštite privatnosti na web stranici Vegeta.podravka.rs u bilo kojem trenutku. Promene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obavešteni. Pravila zaštite privatnosti primenjuju se do raskida istih od vaše strane ili od strane Podravke d.d. Vaš raskid, moguć u bilo kojem trenutku, znači prestanak korišćenja ovih stranica i poništenje svih materijala i sadržaja "skinutih" i korišćenih s iste web stranice.

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA

PODRAVKA d.o.o. Srbija

Tošin bunar 2724, 5/B

11070 Novi Beograd

Republika Srbija

Tel: +381 11 2184 703

office@podravka.rs

Ažurirano 15.02.2016.

Podeli s prijateljima