Meni Pretraga

Ražnjići su savršeno rešenje za piknik na stolu, a uz tikvice i šampinjone s pivom u tragovima bit će to nezaboravno gurmansko iskustvo.

Sastojci

600 g pilećeg filea
1 Vegeta marinada s pivom
200 g sveže crvene paprike
100 g tikvica
100 g mladog luka
200 g većih šampinjona
100 ml piva
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
so

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe20 min

  • 1 Pileće filee operite i osušite.
  • 2 Prerežite ih vodoravno po dužini, a zatim i popreko kako biste dobili 4 jednaka dela od svakog filea.
  • 3 Svaki deo nataknite na štapić za ražnjiće, poredjajte ih u posudu i prelijte Vegeta marinadom s pivom.
  • 4 Ostavite marinirane barem 30 minuta pa ih ispecite na roštilju ili na gril-tavi.
  • 5 Kao prilog ispecite papriku i tikvice narezane na kolutove, šampinjone i mladi luk.
  • 6 U toku pečenja poprskajte povrće pivom.

Posluživanje

Pečeno povrće posolite, prelijte maslinovim uljem i poslužite uz ražnjiće.

Male tajne

Ovako mariniranu piletinu možete panirati i peći u dubokom ulju.

Podeli s prijateljima