Meni Search

Vegeta pokrenula natječaj za osnovne škole diljem Hrvatske: „Doniramo i školske kuhinje renoviramo“

Budući da djeca u školskoj dobi još uvijek intenzivno rastu i razvijaju se, važna im je pravilna prehrana, kako kod kuće, tako i u školi, u kojoj provode velik dio dana. Prema nekim podacima, školsku kuhinju nema čak 15 posto matičnih i još 58 posto područnih škola u Hrvatskoj. Uz to, kuhinje i blagovaonice u brojnim su školama stare i neadekvatne te ih je potrebno renovirati. Kako bi u tome pomogla - Vegeta će tijekom 2023., kroz natječaj „Doniramo i školske kuhinje renoviramo“ donirati tri osnovne škole u Hrvatskoj. Od srijede, 15. veljače do srijede 15. ožujka 2023. od svakog prodanog Vegeta plavog pakiranja odvojit će se 0,10 eura za ovu akciju, a na školama je da se u istom periodu prijave.

 

Kako se prijaviti na natječaj „Doniramo i školske kuhinje renoviramo“?

U školskoj dobi djeca stječu dobre i loše navike, stoga ih je nužno poticati na kvalitetnu prehranu, učiti o namirnicama koje konzumiraju te što one znače za njihovo zdravlje i razvoj. Zajednička je to zadaća roditelja i obrazovnih ustanova. Škole koje smatraju da imaju potrebu za renoviranjem kuhinja ili blagovaonica mogu se prijaviti na natječaj Doniramo i školske kuhinje renoviramo od 15.2. do 15.3.2023. godine isključivo na internetskoj stranici www.doniramo.vegeta.hr. Svaka škola koja se prijavi dobiva vrijedan poklon paket i brošuru sa savjetima i receptima o namirnicama i prehrani djece školske dobi.

Prijava mora sadržavati sljedeće:

 

  • Video u trajanju do maksimalno dvije minute u kojem će škole pokazati potrebu za renoviranjem, odnosno opremanjem školskih kuhinja ili blagovaonica
  • Tekst do maksimalno 1.000 znakova u kojem se navodi na što bi utrošile dobivena sredstva
  • Unos podatka o postotku učenika koji redovito konzumiraju obrok pripremljen u školskoj kuhinji
  • Podatke o školi: naziv i adresu škole te kontakt zaposlenika ili zaposlenice, odnosno odgovorne osobe za prijavu te kontakt broj telefona

Od pristiglih prijava, tri odabrane škole primit će novčanu donaciju

 

Prvi korak u odabiru škola koje će dobiti novčana sredstva za renoviranje kuhinje je predselekcija, tijekom koje će se, nakon 15. ožujka, provjeriti zadovoljavaju li prijave sve navedene kriterije. Nakon toga, one škole koje su ispravno dostavile sve traženo ulaze u sljedeći krug glasanja koji se sastoji od dva dijela:

  • U prvom dijelu, od četvrtka 16.3. do nedjelje 19.3.2023., Podravkin tim stručnjaka će, na temelju navedenih kriterija, odabrati 10 škola koje ulaze u uži izbor za pobjednika.
  • U drugom dijelu, od ponedjeljka 20.3. do četvrtka 30.3.2023. na internetskoj stranici www.doniramo.vegeta.hr svatko tko želi ima priliku dati svoj glas jednoj od 10 odabranih škola. Trima školama s najviše glasova na kraju će biti dodijeljena novčana sredstva, podijeljena u tri jednaka dijela.

Svatko od nas pomaže ovoj donaciji dvostruko

Da ponovimo, kupovinom Vegeta plavog pakiranja od 15. veljače do 15. ožujka 2023., osiguravate da će se od svakog prodanog komada odvojiti 0,10 eura za akciju Doniramo i školske kuhinje renoviramo“. A nakon toga, od 20. ožujka do 30. ožujka svojim glasom na stranici www.doniramo.vegeta.hr pomažete odabranoj školi da dođe korak bliže ovoj vrijednoj donaciji. Dodjelom novčanih sredstava u okviru ove aktivnosti Vegeta direktno podržava osnovne škole u Hrvatskoj u renoviranju ili opremanju školskih kuhinja ili blagovaonica, kako bi učenici mogli uživati u kvalitetnim obrocima poput graha s junetinom i povrćem, jesenskog variva, salate s piletinom i ječmom ili loptica s prosom i blitvom - baš svaki dan.

Hvala svima koji se uključe, jer u akciji “Doniramo i školske kuhinje renoviramosvakog od vas trebamo!

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke