Posluživanje
Cartoccio poslužite uz prepečenac i zelenu salatu.
Iako je za pripremu ovog jela kombinacija raznih vrsta ribe najbolja, može se upotrijebiti i samo jedna vrsta bijele ribe. Ova atraktivna, nešto zahtjevnija priprema može biti zamijenjena jednostavnijim postupkom: umjesto zamotavanja u papir, sadržaj složite u vatrostalnu posudu, pokrijte i kratko zapecite u pećnici.
Bosiljak
Složeno 4 osobe 80 min
Cartoccio poslužite uz prepečenac i zelenu salatu.
Kod pripreme vodite računa da dobro zatvorite pergamentni papir kako bi jelo ostalo sočno.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 1091 | 136 | 136 |
Kalcij | mg | 204 | 20 | 20 |
Kalij | mg | 2038 | 55 | 55 |
Niacin | mg | 36 | 257 | 180 |
Vitamin C | mg | 33 | 44 | 37 |
Vitamin D | μg | 338 | 169 | 169 |
Vitamin A | μg | 1189 | 30 | 24 |
Sol | g | 4.15 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 95 | - | - |
Vlakna | g | 0 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 9 | - | - |
Masti | g | 38 | - | - |