Meni Pretraga

Umotajte piletinu u rolnice s maslacem I kapima limunovog soka, uvaljajte u smesu za pohovanje, propržite u dubokom ulju I poslužite uz lepe komade kuvanog povrća.

Sastojci

Za začinski maslac:
100 g maslaca
1 kašika narezanog vlasca
1 kašika naseckanog peršuna
2 kašičice Vegete
½ kašičice Crnog bibera mlevenog Podravka
Za piletinu:
4 pileća filea (oko 650 g)
so
pola limuna
40 g Pšeničnog glatkog brašna
2 jaja
so
150 g prezle
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe40 min

  • 1 Maslacu dodajte vlasac, peršun, Vegetu i biber pa dobro izmiješajte.
  • 2 Maslac oblikujte u valjak (Ø 3 cm), zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo očvrsne.
  • 3 Pileće filete narežite nožem tako da dobijete što veću, tanku površinu i malo istucite.
  • 4 Meso lagano posolite i nakapajte limunovim sokom.
  • 5 Rashlađeni maslac narežite na kolutove.
  • 6 Na svaki odrezak stavite maslac i zamotajte u rolnicu (pomognite se providnom folijom).
  • 7 File uvaljajte u brašno, zatim umočite u posoljena razmućena jaja i na kraju u prezle.
  • 8 Pržite u dubokom ulju na laganoj vatri sa svih strana.

Savet

Kad piletinu savijete u rolnice, ostavite zamotano u frižideru neko vreme, pa se neće rastvarati kod pečenja.

Posluživanje

Pečenu piletinu poslužite toplu uz kuvano povrće ili drugi prilog.

Podeli s prijateljima