Meni Search

50 godina Podravke na ruskom tržištu

Podravka ove godine obilježava 50 godina poslovanja na velikom tržištu Rusije.

1967. godine, u okviru dogovora razmjene između tadašnjeg SSSR-a i Jugoslavije, na rusko su tržište „zakoračili“ Vegeta, Podravka pileća juha s rezancima i goveđa juha s rezancima te vrlo brzo stekli povjerenje među potrošačima. Ovim su se proizvodima uskoro pridružile i ostale juhe u vrećici, juhe u kocki, dječja hrana, ajvar, proizvodi na bazi rajčice, smrznuto povrće, paštete itd. Danas su Podravkini proizvodi dostupni širom Ruske federacije – od Kalinjingrada do Dalekog istoka

Podravka  je lider na ruskom tržištu u dijelu univerzalnih začina i juha u vrećici za kuhanje te predvodnik trendova u stvaranju prehrambenih proizvoda. Ovisno o kategoriji i vrsti proizvoda, Podravka je među 3 vodeće kompanije u odnosu na konkurenciju. U segmentu univerzalnih začina Podravka je drugi proizvođač u količinskom i vrijednosnom smislu, s tržišnim udjelom od 15% vrijednosno (Izvor: Nielesen kolovoz 2015./rujan 2016). 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke