Meni Search

Obilježavanje dana državnosti RH Podravka u Rusiji proslavila uz promociju knjige Zlatka Dalića

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, a s ciljem pozicioniranja Hrvatske na gospodarskoj i turističkoj mapi svijeta, Podravka je u Moskvi priredila prigodan program uz promociju ruskog izdanja knjige Zlatka Dalića „Rusija naših snova“. U suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji i Hrvatskom turističkom zajednicom, Podravka je ovom prigodom okupila brojne uzvanike među kojima i izbornika ruske nogometne reprezentacije Stanislava Čerčesova, poslovne partnere te predstavnike medija.

Simbolično, promocija je organizirana u petak, 14. lipnja, upravo na datum početka Svjetskog nogometnog prvenstva održanog u Rusiji 2018. godine, na kojem je naša nogometna reprezentacija, predvođena izbornikom Dalićem, ostvarila povijesni uspjeh.

Sa Zlatkom Dalićem, kao brend ambasadorom, Podravka promovira vrijednosti ustrajnog rada i truda kojim se postižu iznimni rezultati. Povezujući sportske i poslovne uspjehe zajednički doprinose promociji Hrvatske u svijetu.

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke u pozdravnom govoru okupljenima istaknuo je: „Podravka i Rusija imaju dugu vezu koja traje već više od 50 godina. Sve je započelo s Vegetom, a danas su na stolovima naših potrošača u Rusiji omiljeni i brojni drugi naši proizvodi. Drago nam je da možemo doprinositi jačanju gospodarskih veza Rusije i Hrvatske, ali i prijateljskih kroz podršku promociji sporta, sportskih vrijednosti i uspjeha poput ovog kojim su naši nogometaši i izbornik Dalić proslavili našu malu zemlju.“

Uz Zlatka Dalića, autora knjige „Rusija naših snova“, na veličanstven put Hrvatske do srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu, osvrnuli su se i Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti koje su izdale knjigu te bivši Vatreni Stipe Pletikosa i Ivica Olić, koji su dio svoje igračke karijere proveli u Rusiji. 

Zlatko Dalić, ne skrivajući emocije zbog povratka na mjesto velikog uspjeha, naglasio je: „Poseban je osjećaj doći ponovno ovdje u Rusiju i osvježiti sjećanja na veličanstven uspjeh. Zahvaljujući Podravki i Sportskim novostima ispričali smo priču kako je mala Hrvatska postala najponosnija zemlja na svijetu, priču o zajedništvu s kojim je sve moguće. Veseli me da je knjiga „Rusija naših snova“ sada dostupna i na ruskom jeziku kao zahvala ruskom narodu na gostoprimstvu i svim lijepim trenucima koje nikada nećemo zaboraviti.“

Podravka, vodeća hrvatska prehrambena kompanija, na ruskom je tržištu prisutna više od 50 godina i svojim je proizvodima odavno osvojila srca i stekla povjerenje brojnih potrošača u Rusiji. Događanja poput ovog, ujedno su prilika i za jačanje gospodarskih veza i suradnje, što je ovom prilikom naglasio Tomislav Car, veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji. Svečani program u Kulturnom centru u Moskvi, svojim je nastupom „začinio“ poznati hrvatski glazbenik Petar Grašo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke